60 de ialomiţeni au fost amendaţi pentru apelarea abuzivă la 112

0

112logo70% dintre apelurile primite anul trecut în Ialomiţa la 112 au fost false, iar 60 de ialomiţeni au fost amendaţi pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe.
În 2013, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a înregistrat la nivelul judeţului nostru 260 de mii de apeluri. Dintre acestea doar 29 % au fost reale, iar 71 % s-au dovedit false.
Mai mult de jumătate dintre apelurile preluate au fost transferate către Ambulanţă, 27% la Poliţie, 11% către Pompieri şi 2,33% la Jandarmi.
Pe lângă faptul că multe persoane sună fără a avea o urgenţă, la 112 se interesează oamenii despre evenimentele care se petrec în localitatea lor, solicită informaţii despre numere de telefon, cer legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori solicită sfaturi medicale.
Pe lângă cei care confundă numărul unic de urgenţe cu cel de la informaţii, există şi apelanţi care adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau refuză să vorbească.
Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.