63 de deţinuţi din Penitenciarul Slobozia vor frecventa începând de astăzi cursuri primare şi gimnaziale

0

La deschiderea anului şcolar vor fi prezentate cadrele didactice care vor asigura instruirea şcolară a persoanelor private de libertate, iar elevii vor fi repartizaţi pe clase.
Prin şcolarizarea deţinuţilor se urmăreşte asistarea persoanelor private de libertate în vederea reintegrării lor sociale, prevenirii săvârşirii de noi infracţiuni şi de reducere a recidivei.
Diploma de studii, adeverinţa, certificatul de absolvire precum şi foaia matricolă, se eliberează de către unitatea de învăţământ care asigură buna desfăşurare a cursurilor, fără a fi înscrise menţiuni cu privire la locul în care s-a derulat instruirea şcolară.
Rechizitele şcolarilor din detenţie vor fi puse la dispoziţie de Penitenciarul Slobozia, iar manualele de către Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Ioan Gură de aur” .
În urma frecventării cursurilor şcolare, persoanele private de libertate beneficiază de reducerea pedepsei cu 30 de zile pentru fiecare an şcolar parcurs în detenţie, şi, începând cu acest an, cursanţii vor primi şi un număr de 60 de credite, care se acordă numai în cazul absolvirii anului şcolar.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.