7 miliarde amenzi

0

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ialomiţa a început epurarea agenţilor economici din judeţ. 127 de administratori au fost sancţionaţi luna trecută cu amenzi în valoare totală de aproape 7 miliarde de lei vechi.

Multe dintre controalele comisariatului au fost făcute la reclamaţiile unor consumatori, nemulţumiţi de prestarea unor servicii şi de calitatea produselor cumpărate.

În cazul alimentelor, sesizările au fost pentru comercializarea unor produse mucegăite, iar la produsele nealimentare, cumpărătorii au reclamat defecte în timpul perioadei de garanţie.

Ialomiţenii au reclamat luna trecută şi nerespectarea contractelor încheiate de furnizorii de servicii, facturarea unor lucrări neexecutate, neacordarea de garanţie pentru lucrări executate, tarife majorate ilegal sau amânarea pentru acordarea unor despăgubiri.

Pentru a evita conflictele şi litigiile comerciale, Comisariatul Judeţean de Protecţia Consumatorilor recomandă ialomiţenilor să verifice eticheta produsului înainte de achiziţionare, să solicite bon sau factură pentru că le sunt de folos ca document probator la depunerea unei reclamaţii, să încheie un contract sau un alt document cu prestatorul de servicii din care să rezulte detaliile comenzii, preţul şi valoarea avansului, dacă este cazul.

Înainte de a face o reclamaţie, consumatorii sunt sfătuiţi să se adreseze operatorului economic, încercând împreună, în mod amiabil şi în interesul ambelor părţi, să soluţioneze nemulţumirea ivită.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.