80 de zile de şcoală fără manuale pentru clasele I şi a II-a

0

pocora

Deputatul din colegiul 1 Feteşti –Ţăndărei reclamă lipsa de interes a Prim- Ministrului Victor Ponta şi Ministrului Educaţiei faţă de situaţia elevilor din clasele I şi a II a care merg la şcoală fără a fi primit manuale.
Cristina Pocora atrage atenţia că săptămâna aceasta s-au împlinit 80 de zile de când şcolarii învaţă după foi, fişe, planşe de lucru, pe care învăţătorii, din banii proprii sau ai părinţilor, le-au pregătit pentru a suplini lipsa manualelor, deoarece programa s-a schimbat şi elevii nu pot învăţa nici după manuale vechi.
Parlamentarul liberal de Ialomiţa susţine că inexistenţa manualelor tipărite şi a manualelor electronice este consecinţa incompetenţei, dar şi a  faptului că afaceriştii care acţionează în proximitatea Ministerului Educaţiei, în complicitate cu înalţi funcţionari ai acestei instituţii, se războiesc între ei pentru a accesa uriaşe fonduri din bani publici, pe calea unor licitaţii trucate şi apoi contestate. 
În opinia Cristinei Pocora, corupţia este motivul real al lipsei manualelor tipărite şi electronice, iar pentru lipsa de interes faţă de educaţie şi pentru protejarea incompetenţei îi cere lui Victor Ponta să-şi depună mandatul de premier.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.