A murit Geo Militaru

2

foto: Florin Floreanu

O veste pe cât de neaşteptată pe atât de tristă a făcut înconjurul Urziceniului, şi nu numai…  Geo Militaru, expert în arta culinară, actor amator, şi, timp de ani buni, titular incontestabil al rubricii ,,Gastronomicus’’ difuzată de Radio Campus, a încetat din viaţă joi dimineaţă.
audio GEO MILITARU
…aşa suna pledoaria pentru usturoi pe care Geo Militaru o făcea în ajun de Crăciun 2005 pentru ascultătorii Radio Campus. A fost unul dintre multele momente pe care ,,Gastronomicus’’, cum îl alintau fanii, nu puţini, ai rubricii culinare difuzate ani de-a rândul pe unde radio era pregătit să le împartă cu ascultătorii săi mai mult sau mai puţin pasionaţi de arta culinară.
Joi dimineaţă, puţin înaintea orei zece, inima fostului nostru coleg a încetat să mai bată. Iar Geo a plecat discret, aşa cum a şi trăit. Chiar dacă dintre multele roluri jucate de-a lungul vieţii, pe scenă, la catedră sau în bucătărie, cel de discret a părut cel mai dificil.
Viorel Cambeşteanu, prieten şi colaborator apropiat la Clubul Elevilor şi-l aminteşte exact aşa: ca pe un artist. Unul pe care nici măcar eşecurile, altfel inerente, nu păreau să-l doboare : “a fost un artist, a jucat in piese de teatru, alaturi si de sotia mea, Emilia, de domnul Pavlovschi; era un artist in adevaratul inteles al cuvantului. Nu neaparat ca facea o chestie din bucatarie, pentru el a fost o pasiune. Geo Militaru nu a fost un simplu bucatar. Am fost asta-toamna cu el la Targul de Floci unde nu a luat decat un loc trei; Geo a avut cinci feluri de mancare traditionale si nu a luat decat un loc trei… Era suparat, dar i-a trecut repede, nu tinea la suparari”.
Energic şi cu o putere de a trece scena impresionantă. Aşa şi-l aminteşte Alexandru Buleandră, directorul Bibliotecii Municipale pe cel care, dacă ar fi jucat ,,Năpasta’’ alături de Silvia Pellea pe o scenă din Bucureşti, ar fi rămas cu siguranţă în istoria teatrului românesc: “energic, talentat si devotat semenilor lui, a fost un actor cu un talent exceptional, iar rolurile pe care le-a interpretat au fost pentru toti spectatorii evenimente artistice si de traire exceptionale. Vivacitatea lui avea o forta verbala exceptionala, si de multe ori, in afara scenei, dadea reprezentatii care, pe mine ma uimea de fiecare data”.
Dumnezeu să-l odihnească!
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următorCampanie de împăduriri

2 comentarii

  1. sincere condoleante familiei acum am citit acest anunt, l-am cunoscut pe GEO din clasa I si in continuare la liceul din Urziceni unde m-am nascut si eu.
    Imi pare rau ca nu ne-am intilnit din 1970
    Dumnezeu sa il aiba in paza

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.