A şaptea victorie pentru handbalistele Unirii Slobozia

1

csm slobozia

Handbalistele Unirii Slobozia şi-au confirmat statutul de favorite la promovarea în Liga Naţională şi au câştigat greu, dar meritat, cu 30-26 ( la pauză 15-13) meciul jucat sâmbătă după amiază în Sala Sporturilor din Bacău în compania echipei locale Ştiinţa. Partida a contat pentru etapa a opta a Diviziei A iar fetele antrenate de profesorul Liviu Paraschiv au profitat de startul de partidă dezastruos al gazdelor şi în minutul 10 s-au desprins deja la patru goluri diferenţă, scor 6-2. Pentru moldovence a urmat o perioadă foarte bună în joc şi după patru goluri consecutive înscrise de elevele antrenorilor Costel Oprea şi Constantin Hornea au preluat conducerea pe tabela de marcaj, scor 12-11. Unul dintre momentele psihologice ale s-a consemnat la scorul de 12-12 când Ştiinţa a ratat o lovitură de la şapte metri şi le-a permis fetelor noastre să se desprindă la două goluri, avantaj cu care au şi intat la cabine după prima jumătate de oră a jocului.
Repriza a doua a stat sub semnul echilibrului doar în primele cincisprezece minute, după care, de la scorul de 20-19 în favoarea hanbalistelor Unirii, balanţa a înclinat în fovoarea liderului la zi al clasamentului seriei A, e adevărat că şi cu un ajutor suplimentar din partea celor doi arbitri ai meciului, Marian Vicea şi Valentin Costin. Aspect recunoscut şi de antrenorul Unirii care consideră însă că erorile din final n-au influenţat decisiv soarta partidei: ”Diferența a fost făcută de jucătoarele noastre cu experiență în Liga Națională. Ştiinţa e o echipă bună, mult schimbată față de anul trecut, o arată şi clasamentul. Eu sper să meargă pe aceeaşi linie şi la anul să promoveze. Arbitrii au făcut unele greşeli, dar nu cred că au influenţat rezultatul”, a declarat la finalul meciului Liviu Paraschiv.
Omul meciului pentru Unirea a fost portăriţa Georgiana Martin care a avut nu mai puţin de douăzeci de intervenţii salvatoare. În ceea ce priveşte marcatoarele trebuie remarcat şi de astă dată aportul ofensiv al Cristianei Nica, autoare a zece goluri în poarta apărată de Bianca Dospinescu. Andreea Dospin a reuşit şi ea opt goluri iar Mihaela Stănciulescu patru. De la Ştiinţa s-a remarcat ca principală marcatoare interul Lăcrămioara Cîlici, autoare a nouă goluri.
Cu ultima victorie, Unirea Slobozia îşi consolidează poziţia de lider al seriei şi urmează să joace sâmbătă 16 noiembrie de la ora 13.00, acasă cu echiap de pe locul nouă, H.C. Activ C.S.O. Plopeni.
Robert Viorel Dinca, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.