A scăpat nevătămat, după ce butelia i-a explodat în faţă

0
Un ialomiţean din Sudiţi a verificat, din inconştienţă, cu flacără deschisă, furtunul de la butelia ce alimenta aragazul, provocând izbucnirea unui incendiu în propria locuinţă. Incidentul a fost anunţat prin 112, la sfârşitul săptămânii trecute, în jurul orei 20. Pompierii din Ţăndărei au sosit primii la faţa locului şi au reuşit limitarea flăcărilor şi stingerea incendiului, după 60 de minute.
Din primele cercetări, incendiul a izbucnit din cauza montării necorespunzătoare a buteliei de alimentare a aragazului şi verificării acesteia cu ajutorul unui chibrit, acţiune care a dus la producerea exploziei. În urma incendiului nu au rezultat victime, însă flăcările au distrus o parte din locuinţă şi bunurile din ea.
Pompierii reamintesc cetăţenilor că este interzisă cu desăvârşire încercarea cu flacără a etanşeităţii buteliei, a garniturilor regulatorilor de presiune sau a furtunului. Verificarea doar cu emulsie de apă cu săpun este singurul mod în care cetăţenii se pot asigura că au montat corespunzător butelia la aragaz.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.