A treia ediţie a Târgului Mierii

0

foto: Florin Floreanu

Primăria Slobozia organizează în primul week-end din februarie Târgul Mierii. Evenimentul prilejuieşte întâlnirea producătorilor apicoli cu reprezentanţii statului pentru discuţii privind posibilităţile de finanţare nerambursabilă a stupinelor şi o expoziţie cu vânzare a produselor şi utilajelor apicole.
Directorul Serviciului Public de Activităţi Autofinanţate din cadrul Primăriei Slobozia, Ştefan Costea, precizează că la cea de-a 3-a ediţie a Târgului Mierii şi-au anunţat prezenţa peste 40 de participanţi.
Seceta prelungită din ultimii ani a afectat şi veniturile apicultorilor, motiv pentru care asociaţiile profesionale sunt tot mai interesate de formele de sprijin din partea statului şi chiar de informaţie de specialitate.
Printre participanţii din Ialomiţa la Târgul Mierii se numără şi inginerul Mircea Dimache, care a devenit apicultor în momentul în care a ieşit la pensie, împlinindu-şi astfel un vis al copilăriei.
Crescătorii de albine din Ialomiţa intenţionează să alcătuiască un forum al apicultorilor pentru o mai bună comunicare şi legătură între asociaţiile profesionale şi producătorii particulari.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următorSlobozenii sunt harnici

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.