Abrambureala organelor de control

0

Direcţia Sanitar Veterinară a prezentat Prefecturii Ialomiţa un raport în care apa de la Slobozia este când nepotabilă, când bună de consum.

Urmare a articolelor de presă, lucătorii din sectorul sanitar-veterinar s-au sesizat şi au prelevat 10 probe de apă din abatoare, carmangerii, cofetării, restaurante şi magazine alimentare din Slobozia. Probele au fost  analizate în laboratorul instituţiei judeţene iar rezultatele au indicat depăşiri la amoniu şi cloruri, ceea ce a determinat interzicerea folosirii apei în procesul tehnologic de fabricare a cârnaţilor sau mâncărurilor gătite.

Aceeaşi instituţie a statului a recoltat 4 probe de apă de la grădiniţe şi centre de plasament de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ pe care le-au trimis spre analiză Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti, pentru determinarea parametrilor la metale grele şi amoniu. Rezultatele au fost corespunzătoare, fără depăşiri la metale grele sau amoniu.

Medicul veterinar concesionar din Slobozia, şi-a făcut însă datoria de a informa că apa din sursa subterană nu este bună nici măcar de igienizat aparatele sau ustensilele care vin în contact direct cu materia primă sau produsul finit.

Ultimul punct al raportului DSV demonstrează absurdul situaţiei. Lucrătorii sanitar veterinari au luat probe de apă de la grădiniţele unde directorii, pentru a-i proteja pe copii de riscurile apei de la Slobozia, au găsit de cuvinţă să aducă apa de la Tăndărei şi Stejaru. Numai bine însă ca apa de la Stejaru are amoniu şi sulfaţi. Directorul de la Grădiniţa Junior a fost notificat să schimbe sursa de apă pentru gătit.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.