Absolvenţii de liceu care au rămas fără perspectiva continuării studiilor sunt invitaţi să se înscrie la şomaj ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

0

În felul acesta tinerii absolvenţi pot primi lunar câte 250 de lei şi urma gratuit cursurile de calificare într-o meserie, sau îşi pot găsi un loc de muncă pentru care statul le subvenţionează salariul timp de un an de zile.
Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa informează că termenul în care tinerii ieşiţi de pe băncile şcolii pot solicita ajutorul de şomaj este de 60 de zile de la data încheierii anului şcolar.
Pentru angajarea de absolvenţii de 10 clase sau ai şcolilor de arte şi meserii din promoţia 2012, angajatorii care încadreazã pe duratã nedeterminatã primesc lunar, pentru o perioadã de 12 luni, o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare.
Pentru absolvenţii de liceu sau învãţãmânt postliceal angajaţi, statul acordă o sumã egalã cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã.
În privinţa absolvenţilor de învăţământ superior, prin intermediul Agenţiei de şomaj se suportă o sumã egalã cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã.
În toate aceste situaţiile, angajatorii sunt scutiţi, pentru un an de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã absolvenţilor încadraţi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.