Abuz de drept ale autorităţilor

1

Pe principiul “cine împarte, parte-şi face”, primarul din Ion Roată a acordat sporuri salariale care încalcă legea.
Cazul a fost descoperit în urma controlului desfăşurat de Compartimentul Controlul legalităţii actelor, contencios administrativ, din cadrul Instituţiei Prefectului.

La Ion Roată, edilul a dat trei dispoziţii prin care se stabileşte, printre altele, un spor de noapte de 15% din salariul de bază, pentru fiecare oră de noapte lucrată. Specialiştii compartimentului de legalitate atrag atenţia că în conformitate cu prevederile art. 18 din Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, personalul care, potrivit programului normal de lucru, îşi desfăşoară activitatea în timpul nopţii, între orele 22 şi 6, beneficiază de un spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul de bază, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Din raportul de activitate al prefectului a reieşit că în judeţul Ialomiţa au fost înregistrate ilegalităţi la 391 acte administrative, din care 60 hotărâri ale consiliilor locale şi 331 dispoziţii ale primarilor.

Elena Oancea

1 comentariu

  1. Era bine Elena, daca ii dadeai si numele edilului samaritean sa il stie tara ce smecher e el si sa nu mai cautam noi pe google.
    Asa ba primaru lu peste prajit cu patru clase care nu a auzit ce-i aia facultate !! Da-le prime si bani la angajati ca dai din buzunar de la muma-ta. Nu mai bine face Prefectura niste demersuri sa plateasca primarul din buzunarul lui banii astia acordati ilegal + dobanda? Si nu mai bine se sesizeaza si militia? Ce-i bambiliciul asta cu banii publici ? Pai ce, banii nostri sunt in portofel la el sau cum ? Si daca tot e sufletist baiatu asta numit primar, sa se inroleze dracu la Crucea Rosie si sa nu mai cheltuiasca banii munciti de popor cu sudoarea fruntii. Ti-ai dracu de afoni cu patru clase.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.