“Accesul romilor la serviciile de sanatate publica in Regiunea Sud-Muntenia: perspectiva nonguvernamentala”

0
Vineri la Slobozia va avea loc o dezbatere publică pe tema “Accesul romilor la serviciile de sanatate publica in Regiunea Sud-Muntenia: perspectiva nonguvernamentala”.
Întâlnirea este organizată de Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate, organizatie non-guvernamentala care militeaza pentru imbunatatirea starii de sanatate a romilor din Romania, în parteneriat cu Directia de Sanatate Publica Ialomita si Asociatia Centrul Cultural al Romilor “O Del Amenca” Fetesti.

Dezbaterea este organizata ca urmare a realizarii de catre organizaţia non-guvernamentală, în parteneriat cu Institutul National de Sanatate Publica, a unui raport privind evaluarea gradului de acces al romilor la serviciile de sanatate publica, intr-un numar de 45 de comunitati locale cu romi din 9 judete ale tarii, precum si impactul pe care politicile publice nationale si internaţionale îl au la nivel comunitar in ceea ce priveste îmbunătăţirea situaţiei romilor.
Unul din rezultatele dezbaterii publice se doreste a fi identificarea unor instrumente strategice de abordare a politicilor locale care sa contribuie la cresterea gradului de acces al romilor la serviciile de sanatate publica.
La intalnire sunt invitati sa participe reprezentanti ai autoritatilor publice locale din regiunea Sud-Muntenia, ai organizatiilor interguvernamentale, organizatiilor neguvernamentale specializate in protectia drepturilor omului si imbunatatirea starii de sanatate a romilor, precum si lideri ai comunitatilor locale de romi din judetele Ialomita, Calarasi si Giurgiu.
Dezbaterea se va desfăşura pe 26 noiembrie începând cu orele 11, la sediul Directiei de Sanatate Publica Ialomita din Strada Decebal, nr. 1, Municipiul Slobozia.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.