Accidente de munca

0

Inspectorii de munca atrag atentia ca din ce în ce mai multi ialomiteni sunt victime ale accidentelor de munca. Tot aici intra si accidentele de circulatie produse pe traseul obisnuit de serviciu.

În 2007, în judet s-au înregistrat 28 de accidente de munca, din care 8 au fost pe drumul catre locul de munca sau de la serviciu catre casa.

Daca anul trecut s-au petrecut 11 accidente de munca, din care doua de circulatie, anul acesta statistica a fost depasita din primele 6 luni. Circa 45% dintre accidentele rutiere si peste 50% dintre accidentele de munca sunt corelate cu somnul insuficient.

Un numar mare de salariati se deplaseaza zilnic, pe distante mari, de la domiciliu la locurile de munca, crescând astfel riscul producerii accidentelor de munca de traseu.

Pentru prevenirea accidentelor de munca de traseu, Inspectoratul Teritorial de Munca Ialomita a instruit 39 de operatori economici, cu un numar total de 617 conducatori auto, carora le-au fost prezentate materiale informative pentru constientizarea asupra riscurilor de accidentare la îndeplinirea sarcinilor de serviciu si riscurilor de accidentare ale angajatilor care se deplaseaza pe drumurile publice de la locul de munca la domiciliu si invers.

Campania va continua cu testarea soferilor si se va încheia în luna noiembrie.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.