Accidentul de la Feteşti cercetat de ITM şi MAI

2

foto gigi soarefoto: Gigi Soare

Cercetarea accidentului de muncă de la Feteşti se face pe două planuri.
Situaţia celor doi muncitori prinşi de malul de pământ este analizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa, iar cazul pompierului decedat este cercetat de structurile speciale ale Ministerului Afacerilor de Interne.
Firma care se ocupă de săparea şanţurilor este ALSTON Company, iar beneficiarul lucrării este operatorul de apă RAJA Constanţa.
Inspectorul şef adjunct Marian Petcu precizează că, în urmă cu o lună, angajatorul a fost sancţionat pentru nerespectarea repaosului săptămânal, iar acum se fac cercetări dacă s-au respectat condiţiile de sănătate şi securitate la locul de muncă:
audio Marian PETCU 1
Cei doi muncitori au fost prinşi sub malul de pământ în timp ce verificau racordurile la conducta introdusă în şanţ. Relu Geani BUCUR, de 37 de ani, a fost cu totul astupat de pământ şi scos la suprafaţă aproape 3 ore de la producerea accidentului. El a rămas cu un picior blocat între ţeava de apă şi zidul săpat, putând fi tras din şanţ doar după ce s-a îndepărtat circa o jumătate de tonă de pământ:
audio Marian PETCU 2
Marian Petcu a mai spus că toţi salariaţi firmei aveau contracte de muncă. La nivelul comunităţii există mai multe plângeri faţă de modul în care firma executa lucrările şi chiar de maniera de lucru a angajatorului care impunea norme drastice de muncă.

Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

 1. Se gândește vreunul din cei care conduc ministerul ăsta și cărora li se dă onorul și se scoate drapelul când vizitează o unitate cum e când mori la 41 de ani, când mai ai o mulțime de lucuri de făcut?
  Cum e când ți se întunecă privirea și știi că asta e finalul?
  Cum e când pentru o fracțiune de secundă, poate, înainte de beznă, tăcere, și adâncă nemișcare, te gândești că nu ai apucat să-ți vezi copii mari, să dansezi la nunta lor?
  Sau te gândești că poate de dimineață, când ai plecat la slujbă, erai nervos din cine știe ce motive și nu i-ai spus soției că o iubești și nu ai sărutat-o…?
  Sau poate nu mai e nici un gând, e doar nevoia imperioasă de a respira, durerea cruntă a oaselor strivite… blestemul pe care îl arunci asupra tuturor celor care vor continua să trăiască, indiferenți la durerea ta insuportabilă din secunda aceea…
  Dumnezeu să-l odihnească…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.