Achiziţie publică la spital, anulată de Consiliul Judeţean

0

spitalul-judetean-de-urgente-slobozia

Consiliul Judeţean Ialomiţa a stopat demersurile privind atribuirea serviciilor de transport a bolnavilor dializaţi.
Autoritatea judeţeană transmite printr-un comunicat de presă că în urma constatării unor abateri de la legislaţia în vigoare a decis anularea procedurii de achiziţie publică de servicii de transport sanitar neasistat, începută prin negociere directă, fără publicarea în prealabil a unui anunţ de participare.
Comisia a constatat că documentaţia de atribuire este sumară, iar la întocmirea acesteia nu s-a ţinut cont de motivele de anulare de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a procedurii anterioare, respectarea acestora în noua procedură fiind obligatorie.
De asemenea, în caietul de sarcini nu este prevăzut numărul de pacienţi estimat a beneficia de aceste servicii, deşi constituie un element de bază la stabilirea valorii estimate a contractului.
În comunicat se mai precizează că preţul pe kilometru a fost estimat în sistem ”taxi” fără o bază reală, în aşa fel încât a ajuns să fie de 3 ori mai mare decât cel plătit în contractul anterior, iar cerinţele privind capacitatea tehnică şi profesională au fost stabilite abuziv.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.