Acoperisurile blocurilor din ansamblul PECO si MFA pun in pericol trecatorii

0

Imobilele sunt acoperite cu tigla iar sarpanta este atat de deteriorata incat, la un vant mai puternic, din acoperis se desprind bucati intregi de lemn si materiale de constructii. Daca cetatenii care trec prin zona risca sa fie loviti de o tigla in cadere, cand ploua, locatarii de la ultimul etaj sunt ca si sub cerul liber.
Clementina Tudor a stat de vorba cu administratorul asociatiei de proprietari si cativa locatari:

Ansamblul PECO este una dintre zonele reprezentative ale orasului, cu imobile noi, cotate ca locuinte rezidentiale. Culmea este insa ca blocurile sunt de proasta calitate, construite fara simt de raspundere, iar starea acoperisurilor este primul element care sustine aceasta teorie.
Administratorul asociatiei de  proprietarii, Ioana Petre, incearca de aproape 5 ani sa gaseasca o solutie pentru locatarii de la ultimele etaje. Lucrarile de reparatii costa un miliard de lei vechi  pentru fiecare bloc, ceea ce inseamna cate 50-60 de milioane de lei pe apartament. Suma reprezinta insa prea mult pentru proprietari.
Reprezentative pentru urbea noastra sunt si MFA-urile; primele blocuri din oras si singurele imobile care pastreaza arhitectura veche a targului.
Acoperisul prost pune in pericol insa toata cladirea. Maria Stefan este mereu pregatita cu galeti si oale in care strange apa din pod cand ploua.
Vecina de palier, Genoveva Curcan, spune ca pe langa disconfortul pe care il suporta din cauza acoperisului stricat, regreta ca autoritatea locala nu gaseste de cuviinta sa investeasca in blocurile MFA- ca si simboluri ale orasului.
Blocul MFA scara D are 55 de ani si a fost cotat cu risc crescut la cutremur. Imobilul are bulina rosie ceea ce confera posibilitatea autoritatii locale de a investi in consolidarea cladirii. Cat despre zona rezidentiala Ansamblul PECO, un apartament cu trei camere s-a vandut zilele acestea cu 3 miliarde de lei, la care cumparatorii trebuie sa mai aduge inca 50 de milioane –contributie la reparatia acoperisului.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.