Acţiune în forţă la Feteşti pentru debranşarea rău platnicilor la apă

0

Numeroase familii din Feteşti au rămas fără apă la robinete. Societatea de furnizare a serviciului a sistat apa la blocurile cu rău platnici, iar acum suferă toată lumea. Cea mai mare datorie a unei asociaţii de locatari se ridică la aproape un miliard şi jumătate de lei vechi, motiv pentru care săptămâna trecută două blocuri au fost debranşate de la apă. Nemulţumiţi, locatarii au rupt sigiliul şi s-au rebranşat la sistemul de alimentare.
Purtătorul de cuvânt al societăţii RAJA Constanţa, Irina Oprea, precizează că întreruperea apei se face, conform legii, la branşamentul general, iar cetăţenii care s-au rebranşat beneficiază fraudulos de acest serviciu. ,,În speţă e vorba de Asociaţie FBT care un debit de aproximativ 130.000 de lei, compus o parte din cesiunea de creanţă, închiată la începutul lunii ianuarie şi nici până acum achitată, plus un debit acumulat în 2011“.
Reprezentantul societăţii RAJA a mai precizat că până la sistarea furnizării apei, locatarii au fost înştiinţaţi cu 10 zile înainte să-şi achite debitele înregistrate în perioada ianuarie-septembrie anul curent. ,,Pentru diferenţa de debit ei au fost avizaţi pentru debranşare în urmă cu 10 zile. Lla sfârşitul săptămânii trecute, pe baza listelor înaintate de către administratorul asociaţiei, au fost debranşate două blocuri care aveau datoriile cele mai mari. În urma acţiunii noastre de debranşare, în sensul că s-au sigilat vanele de la intrarea în bloc şi s-au sudat capacele de la căminele apometrice, în week-end locatarii blocurilor au spart căminele, au rupt sigiliile şi au dat drumul la apă. Practic ei beneficiază acum de serviciu în mod fraudulos.“
Cum niciuna dintre măsurile societăţii de recuperare a contravalorii serviciilor oferite nu a funcţionat, spune Irina Oprea, acţiunea de debranşare a locatarilor cu datorii la apă va continua mâine la Feteşti, pe strada Călăraşi la Blocul ANS.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.