Activitatea centrului de hemodializă din cadrul spitalului judeţean de urgenţe este ameninţată de lipsa de fonduri

0

La virarea cu întârziere a banilor de la minister pentru programul de dializă se adaugă neînţelegerile interne dintre firma care gestionează programul şi conducerea spitalului judeţean de urgenţe. Aşa se face că, declarativ, există intenţia de a muta centrul de dializă din incinta spitalului judeţean. Managerul Vasile Olaru apreciază că decizia de privatizare a centrului de hemodializă va fi în dezavantajul pacienţilor.

Aproape toate datoriile centrului de hemodializă au fost achitate în cursul zilei de ieri. Şeful secţiei, medicul Marcela Pravăţ, spune că deocamdată nu există probleme la materialele şi medicamentele uzuale pentru dializă. Numărul pacienţilor s-a dublat însă în ultimul an, iar raportările pentru serviciile medicale oferite sunt amănunţite.

Un blocaj înregistrează secţia de hemodializă la contractarea serviciului de transport al pacienţilor pentru dializă. Schimbarea caietului de sarcini i-a nemulţumit pe reprezentanţii firmei care se ocupă de transportul pacienţilor. Licitaţia de atribuire a fost contestată, şi astfel, întârziată o noua contractare a serviciului.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.