Adâncata: liber la viteză

0

DSC_1175

Primul circuit de mare viteză din România a fost inaugurat oficial week-end-ul trecut la Adâncata, odată cu desfăşurarea etapei a 7-a Dunlop Romanian Superbike. Evenimentul a reunit în vestul judeţului toată lumea bună a bikerilor din România, privaţi până acum de posibilitatea de a-şi consuma energiile şi testa aptitudinile la ei în ţară. Primul român care a câştigat puncte în Cupa Mondială de Anduranţă, dar în echipa Serbiei, şi primul pasionat de motoare de la noi care a participat în cursa de 24 de ore ,,Bol d’Or ’’ din Franţa, Ionuţ Mistode, este cel care a desenat traseul circuitului de la Adâncata şi speră ca Motor Park România să fie complet funcţional până la sfârţitul anului viitor.
Alături de pasionaţii de viteză Liviu Vârciu şi George Vintilă, printre competitori s-a aflat şi un slobozean de 33 de ani. Jan Radu mărturiseşte că ,,drogul“ vitezei e moştenire de familie:
audio Jean RADU
Primul circuit de viteză din România ocupă o suprafaţă de 58 de hectare, iar investiţia este integral privată costurile totale estimate fiind de aproape două sute de milioane de euro din care pste 150.000 vor fi alocaţi protejării mediului din vecinătatea Rezervaţiei naturale ,,Lacul Rodeanu’’. Motor Park România va avea o lungime totală de 4.189 de metri şi este încadrat în categoria circuitelor medii, cu 8 viraje de dreapta şi opt de stânga.
Singurele umbre care planează asupra proiectului sunt cele legate de modul în care excentricul primar de la Adâncata, Marin Gheorghe, ar fi făcut exproprierile terenurilor ocupate de circuit, mod contestat inclusiv în instanţă de Prefectura Ialomiţa, condusă la vremea respectivă de către Mădălin Teculescu.                                              
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.