Administraţia Bazinală de Apă Buzău – Ialomiţa cere deschiderea acţiunii de insolvenţă a societăţii URBAN Slobozia

14
Executivul Primăriei Slobozia reclamă printr-un comunicat de presă ingerinţa instituţiilor statului în activităţile de administrare locală şi atrage atenţia asupra campaniei de introducere în piaţă a unui operator regional pentru furnizarea serviciilor de apă şi canalizare în municipiul reşedinţă de judeţ.
Gabi Ionaşcu şi cei doi viceprimari atrag atenţia că declaraţia reprezentantului RAJA este fără echivoc, şi că nimeni nu va mai putea oferi aceleaşi preţuri la serviciile de apă şi canalizare.
Mai mult, se specifică în comunicatul Primăriei Slobozia, eventuala preluare a URBAN-ului, nu garantează că investiţiile din sarcina noastră vor putea fi transferate noului operator, iar potabilizarea apei va rămâne tot în sarcina şi pe banii comunităţii.

Propunerea privind preluarea datoriilor URBAN către AMONIL, în cazul unei asocieri în care municipiul Slobozia s-ar număra printre cei 55 de acţionari, nu este acoperitoare întrucât datoriile istorice vor fi recuperate tot de la slobozeni, cel mai probabil printr-un preţ mai mare decât cel actual la apă, fără posibilităţi de intervenţie în forul de decizie al noului operator.
Executivul Primăriei şi consilierii locali PSD consideră că locuitorii municipiului Slobozia, prin autorităţile publice locale alese, au dreptul legitim să decidă în mod autonom modalitatea de asigurare, operare şi furnizare a serviciilor publice, inclusiv cel de apă şi canal.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

14 comentarii

 1. a inceput campania elctorala locala da sunt atat de prosti incat cred ca o sa alega cineva pdl-ul la ce prostii fac la guvernare. si pe deasupra singurii care au de suferit / pierdut din razboiul lor este cetateanul.
  tot acuza ca nu e buna apa da nu a prezentat nimeni un plan concret pentru a rezolva aceasta problema, mai ales partidul aflat la guvernare.

 2. sunt curios acu…. ce o face pnl-ul ca pana acu ionascu era dujmanul de moarte, inamicul public numarul 1 pe plan local. mai acu cateva zile urla o duduie pnl-ista pe facebook despre apa din slobozia.
  acu trebuie sa puna mana sa il faca primar.
  si din nou se dovedeste ca politica este o curva.

 3. ba, da sa fie iesit Tipatescu sa zica Domne io aduc bani de la Guvern sa fac statie de epurare la Slobozia , poate mai avea vreo sansa

  da’ asa doar da din gura cum il invata mierla dacici, n-o sa faca nici o branza, iar rapoartele alea poa sa si le bage in c.r ca nu il ajuta la nimic, tot asa cum nu i-a ajutat nici pe anteriorii

  macar basescu mai aresteaza lumea, cica ne da show sa uitam de foame, dar Tipatescu nostru doar da cu fleanca si crede ca ce mare branza a facut el

 4. 1. Daca apa era buna, acum toti ii tineau apararea lui Ionascu.
  2. Pentru a nu mai fi existat problema datoriilor Urban catre Amonil, de ce nu a platit pana acum nimic din aceasta datorie? Iata ca acel calcul ca aceasta datorie se va uita odata cu timpul nu a dat roade.
  3. Urban este o societate care are ca actionar Consiliul Local. De ce nu ne explica nimeni de ce a ajuns in stare de insolventa? Daca ar fi vinovata conducerea administrativa, de ce nu sunt trasi la raspundere cei din Consiliul de Administratie? De ce Consiliul Local nu a controlat ce se intampla la Urban, de ce nu au luat masuri, de ce au tolerat o conducere (si mama-mama cu ce salarii!!!) care a adus-o in pragul falimentului?
  4. “Ingerinta institutiilor statului” (adica Apele Romane Buzau) este indreptata tot impotriva unor… institutii ale statului (Primaria Slobozia si Consiliul Local Slobozia), e adevarat, intitutii locale, dar suna cam ca dracu’ reclamatia primarului si a celor doi viceprimari!
  5. Daca RAJA Constanta va continua sa livreze aceeasi apa locuitorilor Sloboziei, va avea o mare surpriza, in sensul ca va vinde din ce in ce mai putina apa, cu rezultate directe asupra propriilor venituri.
  6. “nimeni nu va mai putea oferi aceleaşi preţuri la serviciile de apă şi canalizare”, dar s-a intrebat primarul daca oamenii vor o apa proasta, nepotabila, la un pret mic? Raspunsul l-au dat foarte multi concetateni, care zi de zi cara apa de la magazine, bineinteles mai scumpa.

  Sa faca apa potabila, sa faca Urban-ul rentabil si Ionascu va fi reales! Mai are timp!

 5. Pt. …

  Fac pariu, fiindca vei pierde. Nu uita, Ionascu si acum zice ca apa e buna, ca el o foloseste si pentru baut, si pentru hrana si pentru gospodarie. Deci, el va sustine asta si daca ar intra in Partidul Comunist Chinez!

 6. nu de potabilitate se preocupa pdl prin acolitii lui. disperarea este ca apa nu e neagra si urata peste tot. si indiferent de ce spun unii si altii in presa, omul de rand vede cu ochiul lui la robinet. cat despre pretul actual, ca e mare si asa mai departe, exponentii acestei teorii sunt de o ipocrizie fara margini…

 7. politica este o curva.
  in ultima campanie elctorala pnl urla ca psd este un pardit de cororupti.
  acu au facut cu el alianta.
  daca Ionascu se va hotara sa se inscrie in pdl toate atacurile pdl-ului la adresa lui vor inceta, probabil se va gasi brusc si bani de la guvern pt. o investitie fulger pentru o noua statie de epurare.

 8. raja Constanta e o societate cu afinitati psd-iste recunoscute iar declaratia lui ionascu si a celor doi viceprimari psd-isti e o perdea de fum, in spatele careia cine actioneaza? pd-l-ul? Ha, ha, ha! George pune punctul pe I foarte bine!

 9. pt. …….. , cate puncte vrei tu…
  si pt alti ignoranti ca el: eu nu urlam ca apa e menajera doar pt mine… (doar punctele de suspensie sunt numai o metempsihoza a gandirii tale),
  urlam si pt cei cu …..
  si, inca ceva… demersul meu era pur cetatenesc!
  acum, daca tu ii placi pe PDL-isti… i-ai acasa si gata…
  hai… vant la pupa

 10. Crede cineva ca mai este ascultat cuvantul poporului ?
  Nici dreptul la proprietate nu este respectat . La tandarei sa adunat cetateni sa -isi manifeste optiunea in vederea preluari de furnizare a apei potabile de catre RAJA Constanta desi cetateni s- au scandalizat nefind de acord cu mai multe puncte de vedere. Societatea RAJA si a facut demersul intrand in loc Tandare dar si in proprietatea cetatenilor cu acordul de voie si de nevoie a cetatenilor .Problema este ca . pretul sa marit mereu ,apa livrata nu coresunde valorilor normale de potabilitate si mai sant si probleme de organizare in vederea citiri apometrelor si calculari .

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.