Administraţia locală se face ,,după ureche’’ în Ialomiţa

0

gigi-petre-2Administraţia locală se face ,,după ureche’’ în Ialomiţa! Aceasta este concluzia care desprinde după întîlnirea responsabililor din Prefectură cu primarii, viceprimarii şi secretarii de consilii din judeţ.
Prefectul Gigi Petre a atras atenţia că se impune o cât mai rapidă intrare în legalitate din punct de vedere juridic şi a solicitat reprezentanţilor administraţiilor publice locale consultarea noului cod administrativ al cărui draft este supus dezbaterii publice.
Pentru juristul Instituţiei Prefectului, Ionel Ghiorghişor, situaţia este intolerabilă mai ales că neregulile constatate se perpetuează de la o legislatură la alta.
Absenţele de la şedinţele de plen ale consilierilor, repetate şi adesea motivate impropriu de către secretarii de Primării, lipsa proceselor verbale ale şedinţelor anterioare sau nerespectarea prevederilor legii 16/1996 privind arhivarea documentelor emise sunt doar câteva dintre neregulile care tind să devină reguli la nivelul administraţiilor locale din Ialomiţa.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.