Administratori strânşi cu uşa

0

jjjh

Din ce în ce mai mulţi administratori din Ialomiţa sunt trimişi în judecată pentru prejudicii la bugetul de stat. Instanţa a decis judecarea în arest preventiv a lui Liviu Balica, acuzat de 3 infracţiuni de evaziune fiscală comise în perioada anilor 2009-20013 şi un prejudiciu de peste 1.100.000 lei.
Procurorii au constatat că bărbatul, în calitate de administrator şi acţionar majoritar la două firme, a emis 4 facturi între cele două societăţi pentru deducerea nelegală a taxei pe valoarea adăugată.
De asemenea, ialomiţeanul a achiziţionat mărfuri de la două depozite din Afumaţi pe care le-a vândut fără să înregistreze veniturile în contabilitate, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului.
Liviu Balica mai este acuzat că, pentru 5 luni, a reţinut fără să vireze la bugetul de stat impozitul pe salarii şi contribuţiile pentru asigurările sociale şi de sănătate, în cuantum de peste 22.000 de lei.
Prejudiciul total estimat se ridică la 1.163.000 lei, din care s-au recuperat doar 18.227 lei.
Pentru recuperarea daunei din contul statului s-au aplicat măsuri asiguratorii asupra unor terenuri, spaţii comerciale şi autoturisme care aparţin administratorului inculpat şi firmei responsabile.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.