Adolescent drogat

0

Un adolescent din Slobozia a ajuns pacient la psihiatrie in urma unei petreceri la un prieten cunoscut pe internet. Timp de 4 zile baiatul a fost dat disparut. El a fost gasit sambata in padurea Peri, in stare de inconstienta.

Baiatul, insotit de o ruda, a plecat martea trecuta la Balaciu, acasa la un prieten cunoscut pe internet. Acolo au baut bere iar spre dimineata, pentru ca acuza dureri de cap, tanarul nostru ar fi primit ca analgezic, cateva pastile de ROMPARKIM, medicament foarte puternic folosit in tratarea parkinsonului. Fara a-si reveni din durerile pe care le acuza, pe drumul de intoarcere acasa baiatul a avut halucinatii cu oameni morti si cadrave ambulante.

Tulburarile psihice s-au mentinut si cand a ajuns la domiciliu, unde, a avut halucinatia unei scene in care parintii lui zaceau macelariti.

Baiatul a  sunat la salvare si a fugit pentru a nu mai revedea tabloul din inchipuirea lui.

Familia i-a afisat fotografia prin Slobozia iar sambata dimineata un lucrator de la benzinarie a anuntat prezenta lui in padurea Peri. Tanarul a fost dus la spital iar medicii au constatat ca prezenta amnezie temporara.

Medicul pediatru, Nina Precup Valcea, a dedus din relatarile familiei si din spusele baiatului , ca dupa ce a  fugit de acasa, acesta si-a pierdut cunostinta in parcul mare, unde a doua zi s-a trezit in pielea goala. Dupa cateva zile de ratacire prin padure, in care a baut apa din lacuri,  baiatul a reusit sa iasa la liman si sa fie vazut de angajatul benzinariei.  Multe momente din ratacirile  lui raman insa neelucidate.

Baiatul a fost trimis la spitalul Bagdasar din Bucuresti. Tinand cont de simptome, medicii au solicitat examene toxicologice specifice. Desi manifestarile baiatului au fost asemanatoare cu semnele unui debut de schizofrenie, medicii apreciaza,  ca schimbarea de comportament a tanarului a fost determinata de pastilele ingerate. In aceasta situatie, politia ar trebui sa stabileasca daca medicamentele i-au fost administrate cu intentie iar baiatul care i le-a dat obisnuieste sa le ia in mod obisnuit pentru a capata o stare de euforie. In conditiile in care ROMPARKIM se administreaza pe baza de reteta pentru tratarea unor maladii ca parkinsonul, util de aflat este si de unde si-a procurat tanarul din Balaciu rezerva de halucinogene.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.