Adoptii, plasamente în institutii sau la asistenti maternali, evaluari si rapoarte trimestriale

0

Toate acestea au fost subiectele comisiei pentru protectia drepturilor copilului întrunita în aceasta dimineata la sediul Directiei de Asistenta Sociala.
Întâlnirile au loc bilunar si se aduc în discutie toate problemele legate de sistemul de plasament, adoptie sau supreveghere asistata a copilului.
Directorul PAUL MARCU spune ca printre aceste teme s-a aflat si retragerea aestatului pentru un asistent maternal profesionist. 
audio-paul-marcu-3
Tot în sedinta de astazi au fost discutate masurile de supraveghere pentru 6 copii care au savârsit fapte penale dar care nu raspund penal si au fost revocate hotrarârile în privinta a 5 tineri care au împlinit vârsta de 18 ani si sunt obligati prin lege sa paraseasca sistemul institutionalizat.
Discutiile s-au axat si pe marginea reevaluarilor trimestriale referitoare la plasamentele în familie ale copiilor din evidentele Directiei de Asistenta Sociala.    
audio-paul-marcu-4
Daca la reevaluarile de astazi nu au fost probleme referitoare la asistentii maternali, seful Directiei de Asistenta Sociala spune ca s-au înregistrat cazuri în care s-a mers pâna la retragerea atestatului profesional pentru ca nu s-au încadrat în normele impuse prin regulament de crestere si îngrijire a copilului primit în plasament.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.