ADR SUD Muntenia marcheaza încă o finanţare REGIO pentru reabilitarea infrastructurii rutiere

0

De data aceasta, beneficiar este judeţul Teleorman, care după Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa şi Argeş, reuşeşte să obţină o finanţare nerambursabilă, în valoare de aproape 15 milioane de Euro.

Proiectul include reabilitarea a peste 40 de Km de drum judeţean, iar durata de realizare este de 17 de luni.

Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu  Muşat, apreciază că „Proiectul judeţului Teleorman are un impact semnificativ pentru regiunea noastră, pentru că acesta va realiza o conexiune rutieră între localităţile de la limita judeţului Giurgiu cu cele din Teleorman, până la limita judeţului Argeş, fapt ce va contribui la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale pe raza cărora trece drumul.“

Reprezentanţii Agenţiei urmăresc ca prin intermediul fondurilor Regio să se realizeze legături rapide cu drumurile naţionale şi de aici către coridoarele de transport europene, pentru creşterea volumului transportului de călători şi a celui de mărfuri.

Axa prioritară 2, pentru Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale a avut un buget total de 124,76 mil. Euro.  Depunerea proiectelor în cadrul acestei axe a fost suspendată încă din luna martie, iar solicitările au depăşit cu mult fondurile alocate. În total, pe axa 2 au fost depuse 39 de proiecte, din care 10 au fost respinse, iar unul retras de aplicant. Pentru 13 s-au semnat contractele de finanţare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.