Adrian Năstase şi Victor Surdu se vor întâlni vineri cu agricultorii din Ialomiţa

3
Liderii PSD vor prezenta la Slobozia propunerile social democratilor pentru o agricultura moderna si vor avansa masuri pentru obtinerea unor politici agricole coerente.
Departamentul de agricultura din cadrul Consiliului National al PSD   a organizat mai multe întâlniri similare în judetele limitrofe Dunarii iar saptamâna trecuta a fost prezent la Giurgiu.
Întrunirea de mâine are loc la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea si reuneste circa 70 de fermieri ialomiteni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Hopa,vine bombo in congo ? Si ne explica productiile record de la cornu sau cum e cu fregatele britanice aflate in studiul OLAF ? Si pentru ca fanel pavalache o fost ascuns de dna a apelat la surdu. Nu e rau totusi ca centralii se apleaca (chiar daca are iz electoral) asupra comunitatilor locale si din astfel de intalniri poate mai iese din greseala o relatie de amicitie ce poate deschide vreo usa ministeriala in viitor. Macar sa fie asa ! Totusi cand ne uitam ca la vremuri noi,tot noi, avem o mare doza de pesimism dar hai sa il creditam cu intentii bune.Pana la urma nu mai conteaza nici metoda numai sa iesim din saracia asta si decat diplomele pocorei mai bine o clarificare a directiilor de actiune economica.

  2. ,,Romania a platit fermierilor romani 581 milioane euro din subventiile directe pe suprafata (SAPS) aferente anului 2009, acesta fiind primul an in care nu va plati penalizari la Comisia Europeana, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru, intr-o conferinta de presa. Dansul a precizat ca suma autorizata la plata depaseste 595 milioane euro. Pentru campania SAPS 2009 au fost depuse 1,121 milioane cereri, aferente unei suprafete de 9,617 milioane ha. Plafonul total alocat pentru schema unica pe suprafata in anul 2009 este de 619,8 milioane euro.”

  3. ,,MADR raspunde acuzatiilor aduse de Federatie, potrivit carora ministrul Mihail Dumitru a mintit cand a spus ca agricultorii vor primi in octombrie un avans pentru plata pe suprafata aferenta anului 2010.”

    “Reprezentantii Agrostar nu inteleg ca sunt surse diferite din care sunt acordate aceste fonduri catre fermieri: cei 90% acordati pana acum pentru plata subventiilor sunt din bugetul pe anul acesta al ministerului, pe cand plata avansului pentru SAPS 2010 se face prin contractarea unui credit prin Trezorerie de catre Ministerul Finantelor Publice”, au declarat vineri pentru NewsIn reprezentantii MADR.

    ”Totodata, MADR sustine ca Agrostar manipuleaza opinia publica prin aceste declaratii.” Ziare.com

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.