Aducem Basarabia acasă

2

basarabia

Peste 350 de ialomiţeni au aderat până la această oră la campania ,,Aducem Basarabia acasă’’, iniţiată de platforma civică ,,Acţiunea 2012’’, o coaliţie de mai bine de 30 de organizaţii non-guvernamentale. Campania este cel mai important exerciţiu democratic de după 1990 în ceea ce îi priveşte pe românii din Moldova de dincolo de Prut.
Coordonatorul local pentru Ialomiţa al campaniei, Marius Dodiţă, precizează principalele obiective ale acţiunii vizează apropierea României de interesele cetăţenilor din Republica Moldova:
audio Marius DODITA
Potrivit articolului 74 din Constituţia României, “iniţiaiva legislativă aparţine unui număr de cel puţin 100.000 de cetățeni cu drept de vot. Odată adoptată, legea ar face din Republica Moldova o prioritate a statului român. Printre prevederile cele mai importante se numără crearea unei instituţii în subordinea primului ministru care să se ocupe de coordonarea strategiilor pentru cel de al doilea stat românesc, obţinerea mai uşoară a vizelor de intrare în România de către românii de peste Prut precum şi integrarea basarabenilor în viaţa socio-culturală din România.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.