Agenţii economici care sunt datori la stat sunt eligibili pentru un împrumut de la Ministerul de Finanţe

0
Concret, statul îi împrumută cu sume de până la un milion cinci sute de mii de lei, pe cei care până la sfârşitul lui 2009, figurau cu datorii la stat.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ialomiţa, Liliana Ciomârtan, spune că împumutul se acordă pe 5 ani, cu o perioadă de graţie de un an şi cu o dobândă de 6,25%.
Perioada de acordare a împrumutului se stabileşte în convenţiile de împrumut încheiate cu unităţile administrativ-teritoriale, iar agenţii economici trebuie să înregistreze datorii faţă de operatorii economici furnizori de bunuri, servicii şi lucrări, inclusiv faţă de operatorii economici care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat, neachitate la data solicitării împrumutului.
Agenţii economici dornici să se împrumute la Ministerul Finanţelor, pentru   a-şi achita datoria la bugetul de stat, trebuie să se adreseze Primăriei din localitatea de domiciliu, care va face toate demersurile necesare pentru acordarea creditului.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.