Agitaţie mare la primăria oraşului Ţăndărei

0

O comisie parlamentară din Marea Britanie a sosit la sediul primăriei pentru a purta o discuţie cu autorităţile locale, dar şi cu reprezentanţii rromilor, astfel încât să afle care sunt motivele care îi determină pe ialomiţenii de etnie rromă să părăsească locul natal.

La masa rotundă din sala de consiliu local au participat, pe lângă edilul oraşului,Vasile Sava, reprezentanţii autorităţii pentru protecţia copilului din Ţăndărei, liderul rromilor din comunitate, Petrică Drăguşin, precum şi consilierul primarului pe problemele rromilor, Florian Radu, Lady Elisabeth Banderslot, fost judecător, Anthony Steen – jurist şi avocat, dar şi Cristine Bedau, expertă în domeniul apărării drepturilor minorităţilor.

Aceştia au început discuţia prin a-şi cere scuze în numele poporului pe care îl reprezintă, din cauza relelor tratamente la care au fost supuşi rromii din Belfast.

În acelaşi timp, britanicii au încercat să afle cum trăiesc rromii în Ţăndărei. Liderul rromilor, Petrică Draguşin, a luat cuvântul şi le-a explicat englezilor cât de mult regretă, atunci când află de rromii care fură în alte ţări.

Pentru a nu discuta numai în teorie, discuţia s-a mutat în cartierul Strachina, unde odată ajunşi, ialomiţenii de etnie au sărit ciorchine să îşi spună păsurile.

Vizita a continuat la Slobozia, la Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Ialomiţa.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.