Agricultori din toata tara au venit astazi la Slobozia pentru a participa la prima editiei a Zilei Mecanizatorului

0

Masini si utilaje, concursuri de tras tractoare, gratare, vin rosu si un taraf de lautari care sa intretina atmosfera. Agricultorii ialomiteni s-au intalnit cu partenerii din toata tara pentru a marca prima editie a Zilei Mecanizatorului. Manifestarea i-a adunat la un loc pe agronomi si mecanizatiori, plus reprezentantii altor domenii conexe, cum ar fi zootehnia. Pentru reusita evenimentului si-au dat mana firmele MONDOTRADE, MOL si GENERAL LEASING. Cunoscut mai degraba ca membru al grupului VOUA, Vasile Mincu, si-a declarat intentia ascunsa de a-i infrati pe agronomi si mecanizatori: “…de ce aceasta manifestare? Pentru ca au terminat campania de arat si sunt liberi… Consideram ca cei care au facut mecanica agricola, sau facultatea de inginerie a sistemelor biotehnice, cum se numeste acum, sunt putin nedreptatiti in comparatie cu agronomii – in agricultura si ei sunt la fel de prinsi cum sunt si agronomii…utilajele astea moderne care apar acum, trebuiesc exploatate, intretinute, altfel agronomii nu-si pot face treaba, nu? Intotdeauna intre agronomi si mecanizatori a fost o animozitate – e, acum i-am infratit astazi…”

Din Satu Mare a venit in Ialomita special pentru a participa la prima editie a mecanizatorului si Ianus Utes, reprezentantul unei firme americane de genetica bovina, cu parteneriate in toate judetele din sud-estul Romaniei.

Scapati de grija araturilor pentru culturile de primavara, agricultorii ialomiteni isi doresc de Ziua Nationala a Romaniei, acum si a mecanizatorului, un ministru al agriculturii dedicat acestui domeniu.

In ceea ce priveste sansa valorificata de Romania pentru un comisar pe agricultura, presedintele Asocioatiei Producatorilor de Cereale si Plante Tehnice Ialomita, Nicolae Sitaru, spune ca in procent de 99,9 %, Dacian Ciolos va fi comisar European:

“noi ne cunoastem bine la nivelul Ligii Asociatiilor Producatorilor, a fost un ministru care a stiut sa faca dialog. Este un om care are doctoratul facut in Franta, este un bun cunoscator al legislatiei europene, n-are cum sa nu treaca, nici nu ma gandesc ca nu trece… Este o mare lovitura de imagine pentru romania ca avem un comisar european asa important si fara discutie noi vom avea usile deschise intotdeauna la comisia europeana pentru agricultura.”

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.