Agricultorii cer intervenţia statului în piaţa

5

grauFermierii cer reprezentanţilor statului să intervină în piaţă pentru reglementarea preţului la grâu.
Liga Asociaţiilor şi Producătorilor Agricoli din România face apel la preşedinte, prim ministru şi ministrul agriculturii să reacţioneze la fel ca statele membre ale Uniunii Europene la monopolul pe care îl impun angrosiştii la achiziţia de cereale.
Fermierii susţin că preţul grâului este anul acesta la jumătate faţă de 2012 şi acoperă doar 70% din cheltuielile de producţie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. dar de unde????? en-gros-sistii de unde achizitioneaza de impun ei pretul? de unde doar 70%. sa fim seriosi….. eu daca am o firma pe mine cine ma ajuta?? Terenurile cumparate la preturi foarte mici…… de ce nu impune statul un pret? fiacare pe cine prosteste…. al doile an recupereaza investitia si ramene cu terenul……. atunci cum e?

  2. Intereseul guvernului usl, cu turnatorul dan voiculescu dirijor si patron absolut GRIVCO, (asadar si mare fabrica de paine) este ieftenirea graului; de aici si poanta cu reducerea TVA la produsele de panificatie, pentru a-si creste vanzarile SI MAI ALES PROFITUL…Haideti sa urmarim daca guvernul mincinosilor, hotilor si prostilor va reactiona, la fel ca in alte state europene, fata de pretul pe care il impun angrosistii la achizitia de cereale…

  3. Noi oamenii de rand cerem interventia statului si a institutiilor abilitate pentru a verifica acesti hoti care administreaza terenurile agricole ale proprietarilor. Ei se imbogatesc iar pe tarani ii prostesc si le scot ochii cu cateva sute de kg grau cand productia a fost record in acest an. Pana cand mai sunt lasati acesti imbuibati sa-si bata joc? Cine ii verifica?Porcaria a plecat de pe vremea incompetentilor pdl care au jefuit tara timp de 8 ani !

  4. Deoarece numai prostii pot fi prostiti, inclusiv sa voteze psd/usl, nu inteleg cine ii obliga pe adevaratii tarani sa isi arendeze terenurile?! Cat despre culoarea politica a marilor arendasi din RO si Ialomita, care-i idiotul care nu stie ca este cea rosie, a psd? Noi, oamenii de rand, cerem interventia celor cu frica de Dumnezeu de la Procuratura si DNA (nu a oamenilor inculpatului dan voiculescu) pentru a verifica acesti hoti care eludeaza legile din RO. ,,alladin”, stii care-i pretul graului in clipa de fata? Ai idee cu cat este mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut? Pentru asta cine sunt de vina, arendasii? Lasa propaganda hotilor de la usl, ca nu mai tine! Vanzarile cu amanuntul au scazut cu 4,4%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, asta inseamna ca romanii/ialomitenii o duc mai bine? Usl duce tara de rapa, asta este evident!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.