Agricultorii ies în stradă

3

foto: Florin Floreanu

Fermierii din România se strâng mâine la Bucureşti într-un miting de protest la care şi-au anunţat participarea până la 10.000 de oameni.
Reprezentanţii tuturor asociaţiilor profesionale din agricultură îşi revendică drepturile privind acordarea subvenţiilor pe suprafaţă şi la creşterea animalelor, pentru 2012.
Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice, Nicolae Sitaru, spune că din Ialomiţa vor participa 100 de fermieri, deși spre deosebire de celelalte zone ale ţării, anul acesta a fost bun pentru agricultorii ialomiţeni.
Pe lista de revendicări ale fermierilor din România se regăsesc şi temele privind reabilitarea sistemului de irigaţii şi interzicerea vânzării terenurilor agricole către străini, domenii care ţin exclusiv de voinţa reprezentanţilor statului român.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Au furat astia pe bietii tarani de i-au nenorocit si tot nu se mai satura. Nu-i verifica nimeni cat au scos la hectar, dau proprietarilor cat vor ei, taranii au saracit, ei au inflorit. Unii achizitioneaza laptele de la gospodari fara documente legale la preturi de doi bani si castiga mlioane la revanzare. Chiar nu-i opreste nimeni pe acesti profitori deghizati in sefi de asociatii???

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.