Agricultorii străini din zona Giurgeni au obţinut anul acesta producţii excelente la orez

11

Conform evidenţelor Centrului Judeţean APIA, 5 firme au concesionat în zonă aproximativ 5.000 de hectare, pe care au înfiinţat orezării.
Producţia medie obţinută este de 9 tone de orez la hectar, iar recordul absolut de anul acesta este de 13 tone la hectar.
Directorul executiv adjunct al APIA Ialomiţa, precizează că, pe lângă orezăriile înfiinţate, la Giurgeni mai poate fi exploatată agricol şi zona inundabilă a Ialomiţei.
La Giurgeni, agricultorii străini lucrează pământul cu tehnologie modernă, investiţii pe care fermierii români nu şi le-au permis în urmă cu 3-4 ani. Producţia obţinută ajunge aproape exclusiv la export.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

11 comentarii

 1. Istoria se repeta : nazistii isi trimiteau oponentii politici in lagare “respectind legea ” ,comunistii au umplut puscariile cu romani adevarati “respectind legea “….
  voi spuneti ca “respectati legea “…Cazacu a vindut motorina din “port” de la ION ROATA “respectind legea” , clanul lui Hoinaru fura Unisemul si Semromul “respectind legea ” .Ca niste paraziti ati simtit ca e ceva de supt de la cei ce muncesc cinstit acele terenuri si imediat ati apasat pe “butoanele “lui Teculescu ” marioneta voastra ” apolitica Mai aveti maxim un an si o veti respecta !!! Si veti avea muuuult timp sa reflectati … la respectarea legii ! Istoria a demonstrat-o ! Maximum un AN !

 2. Comunistii respectau legea? Nazistii respectau legea? Taticu’, ai probleme mari! Plus ca tu compari doua modele de regimuri totalitare cu unul democratic, care s-a transformat pe parcursul a 21 ani, dintr-unul pcr (pile-cunostinte-relatii). La momentul cand psd-ul s-a aflat la putere cati dintre ei au fost arestati? Hai, vino si da exemple concrete. Refulatule! Dute ma, pe apa lui ionascu, cel care nu accepta sa fie controlat, conform legii…

 3. Te-ai aprins Mike ! si gresesti , “dute ma “.Toate regimurile totalitare si Hitler si Ceausescu si Basescu au creat legi sa-si acopere abuzurile ! Totul se plateste si voi aveti o factura mareeee !

 4. Pace voua! Cine compara un regim totalitar cu cel actual din RO cred ca greseste si e nostalgic dupa regimul iliescu (comunist profitor, securist cu acte mai mult sau mai putin in regula, s.a.m.d.). Oricum, daca vreti regimuri superdemocratice mergeti in grecia, in spania (somaj 23%), de fapt nu evitati nici una din tarile PIIGS (Portugalia, Italia, Irlanda, grecia, Spania), unde nu e pd-l ci social-democratie, socialism, de dimineata pana seara. Hai, pas alergator…

 5. Anul trecut, pe atunci proaspat ales sef la psd si co-presedintele al Uniunii Socialiste, Ponta il lauda pe Papandreou, il prezenta ca pe un exemplu de urmat de presedinte de partid socialist; Acelasi ponta, fost procuror de duzina, participant cu numele la raliuri automobilistice interne,poarta tricouri cu Che Guevara, marele sustinator al dictaturii comuniste, pardon, ,,democratiei originale de tip sovietic”. Basil, vrei regim totalitar, sustine in continuare pe ponta-psd, omul cu bona filipineza, ca de, si la asiatici trebuie combatut somajul. Numai prostii facuti gramada cred ca daca vine usl-ul la guvernare cresc pensiile si salariile (bugetarilor)…s.a.m.d. Va fi mai rau decat acum, fara gluma. Si apropo: n-am primit in viata mea un leu de la vreun partid.

 6. procuror de duzina este o insulta fara greutate

  daca vroiai sa critici, foloseai ceva de genul marinar escroc, sau bisnitar-informator, sau primar general-bandit, sau presedinte-spagar

 7. …,,procuror ratat” e mai aproape de adevar…Da’ de ce 14 din cei 19 membrii ai biroului permanent de conducere al psd sunt cercetati sau chemati ca martori pe la…Si eu nu critic, prezint doar fapte reale, nu ,,comit” insulte gratuite, care sunt tolerate cand nu e vorba de psd.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.