Ajutoare înainte de urgie

0

După urgia de săptămâna trecută şi înainte de încă o dezlănţuire a naturii, autorităţile judeţului au distribuit astăzi ajutoare în localităţile din Ialomiţa cele mai afectate de viscol.
Echipe de la prefectură, însoţite de jandarmi şi pompieri, s-au deplasat către gospodăriile acoperite de zăpadă din Crunţi, Piersica, Fundata, Griviţa, Traian, Valea Măcrişului, Axintele, Răduleşti şi Răsimnicea pentru distribuirea de alimente persoanelor aflate în dificultate.
Ajutoarele constau în pâine, zahăr, făină, paste făinoase şi orez, şi provin de la Prefecturile Municipiilor Bucureşti şi Constanţa, dar şi de la societăţi comerciale din Ialomiţa, Ilfov şi Constanţa.
Şi Crucea Roşie a împărţit alimente
Locuitorii din Valea Măcrişului au primit sămbătă peste o mie de kilograme de alimente de la Crucea Roşie Ialomiţa.
Localitatea a fost printre cele mai afectate de viscol şi zăpadă iar locuitorii în majoritate persoane vârstnice au rămas timp de mai multe zile sinistraţi în propriile locuinţe îngropate de zăpadă.
Directorul Organizaţiei de Cruce Roşie , Ioan Avram , precizează că pe lângă alimentele neperisabile au fost transportate şi circa o mie de pâini.
Acţiunile vor continua şi în zilele următoare în localităţile grav afectate de viscol.
Clementina Tudor si Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.