Ajutor financiar în caz de accident, reţetă imbatabilă pentru escroci

0

Solicitarea urgentă de bani la telefon în numele copiilor care au dat de necaz se dovedeşte o reţetă imbatabilă pentru escroci.
Doi ialomiţeni din Căzăneşti şi Ţăndărei, ambii în vârstă de 66 de ani, au fost sunaţi în cursul zilei de marţi de un bărbat care a susţinut că este fiul lor şi le-a cerut bani pentru rezolvarea urgentă a unor situaţii rezultate în urma provocării unui accident de circulaţie.
Impresionat că în joc este viaţa unui copil, bărbatul din Ţăndărei a trimis în contul indicat toţi banii pe care îi avea, şi anume 732 de euro.
După ce tranzacţia a fost încheiată, victima l-a contactat telefonic pe fiul său, care i-a infirmat că ar fi fost implicat într-un eveniment rutier.
Sub acelaşi pretext, ialomiţeanul din Căzăneşti a fost convins să cumpere 6 cartele reîncărcabile în valoare de 5 euro fiecare, iar la scurt timp a aflat că a fost victima unui escoc.
Pentru a nu cădea în plasa şarlatanilor, poliţiştii recomandă să se refuze orice persoană necunoscută care solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă drept garanţie obiecte sau bani de a căror valoare nu sunt siguri.
În cazul în care sunt abordaţi direct, cetăţenii sunt rugaţi să reţină semnalmentele persoanelor, cum erau îmbrăcate, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care acestea se deplasează, şi imediat să sune la 112.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.