Ajutor pt copiii autisti

2

Parintii copiilor autisti din Slobozia cauta ajutor in randul semenilor pentru a reusi sa-i recupereze pe micutii lor. Lupta cu boala este ingreunata de lipsa terapeutilor, motiv pentru care parintii sustin financiar tineri pentru a se specializa in terapia de recuperare a copiilor autisti.
Cheltuielile cu un copil bolnav de autism se ridica la o mie de euro pe luna iar resursele fizice si materiale ale parintilor sunt mereu la limita de avarie. Pentru a capata forta si a atrage atentia asupra acestei probleme sociale, familiile cu copii autisti au infiintat Asociatia Ajutati-ne sa intelegem lumea. Cu amanunte, Clementina Tudor:
material audio despre autism 
Printre putinele informatii sigure referitoare la sindrom, un lucru este cert:  Copiii autisti refuza sa accepte societatea in care traiesc. Lupta parintilor este pentru a-i face sa inteleaga lumea din jurul lor iar pasii catre marea normalitate a speciei umane, sunt multi si grei. In asociatia infiintata pentru recuperarea copiilor autisti sunt Emma si Cristinel de 6 ani, Oana si Ionut de 5 ani.
Bunicul lui Cristinel, preotul Niculai Nuta, cauta sensuri si solutii pentru recuperarea acestor copii in timp ce parintii Emmei isi doresc pentru copilul lor ca la maturitate sa-si poata purta singur de grija.
Disperarea si neputinta parintilor care au copii cu autism sunt intelese prea putin. Printre cei sensibili la eforturile parintilor se numara si educatoarea Emei.
Un copil cu autism este permanent supravegheat de cel putin doua persoane.
Pentru ca ei sa se poata descurca in viitor pe forte proprii, parintii lor striga dupa ajutor in dreptul autoritatilor, pentru ca si in Romania sa se  sustina de stat recuperarea acestor copii, asa cum se intampla in tarile civilizate ale lumii. La Slobozia, parintii copiilor cu autism isi doresc infiintarea unui centru de terapie. Pentru dotarea corespunzatoare a spatiilor, intretinerea centrului si plata terapeutilor, ei accepta orice ajutor material din partea semenilor lor.

2 comentarii

  1. SI EU MA CONFRUNT CU ACEEASI PROBLEME AM UN NEPOTEL DE 15 ANI DIAGNOSTICAT CU AUTISM INFANTIL DE LA VARSTA DE 2 ANI EU AMPREUNA CU MAMA LUI LAM CRESCUT SINGURE TATAL LUI CAND A AFLAT CUMPLITA VESTE IA PARASIT FARA NICI UN PIC DE REGRET DE ATUNCI IL CRESTEM CU BANII DE LA PRIMARIE CA INSOTITOR DE 480RON ESTE FOARTE GREU EL MANINCA BINE SI ESTE DEZVOLTAT NU MAI GASIM NICI FAINE PTR EL DE ACEEA LAS SI EU ACEST MES POATE CINEVA CU INIMA SAU CU ACEEASI PROBLEMA MA POATE AJUTA CU CEVA SI NU MAI AVEM POSIBILITATE DE AL CRESTE MANINCA FOARTE MULT NE ESTE FOARTE GREU.DUMNEZEU E MARE SPERANTELE NOASTRE ACOLO SUNT.NR TEL 0743513908.MULTUMESC

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.