Al 4-lea referendum la Căzăneşti

0

15040055

Locuitorii din Căzăneşti sunt chemaţi duminică la urne! Pentru a 4-a oară, în comunitatea ialomiţeană se organizează un referendum local pentru trecerea localităţii de la statutul de oraş la cel de comună. Coborârea în rang a localităţii a fost intens dezbătută, iar acum circumstanţele sunt favorabile pentru cei care doresc să redevină comună. Pentru administraţia locală însă, perspectiva este păguboasă din toate punctele de vedere.

audio CAZANESTI
15040052A fi sau a nu fi oraş?! …aceasta este întrebarea la care locuitorii din Căzăneşti vor răspunde la cel de-al patrulea referendum care se organizează pentru revenirea localităţii la statutul de comună.
Până acum, la urne s-au prezentat insuficienţi electori pentru ca scrutinul să fie validat. De data aceasta, însă, cvorumul a scăzut la 30% şi sunt şanse mai multe pentru a fi îndeplinit. Totul a pornit de la iniţiativa cetăţenească a lui Anatol Ghilea, la care în ultimă instanţă au mai aderat primarul şi consilierii locali.
15040059Diferenţa acum este că, din postura de oraş, Căzăneştiul a primit după noua lege a bugetului cei mai mulţi bani din judeţ pentru dezvoltarea localităţii. Primarul Stelian Traian regretă că la nivel administrativ comunitatea este mereu în contratimp.
Cel de-al 4 referendum pentru trecerea Căzăneştiului de la oraş la comună va avea loc duminica viitoare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.