Al treilea referendum la Căzăneşti

1

caaza-448x317

La Căzăneşti s-a înregistrat o nouă iniţiativă cetăţenească pentru organizarea celui de-al 3-lea referendum privind trecerea localităţii de la oraş la comună.
Primarul şi Consiliul Local au luat act şi au obligaţia introducerii pe ordinea de zi în şedinţa aleşilor locali a proiectului de hotărâre prin care se cere revenirea la statul de comună. 
Deocamdată, la întrunirea consilierilor de săptămâna trecută s-a stabilit organizarea unei dezbateri publice, fără precizarea datei certe de desfăşurare a acesteia.
Anatol Ghilea consideră că aceasta este o încercare de amânare a demersului şi a reclamat situaţia la Prefectură, mai ales că referendumul se putea organiza în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale.
La referendumul din vară s-a înregistrat o prezenţă la urne de 45 %, din care aproape toţi au fost pentru revenirea oraşului la statutul de comună. Din decembrie, cvorumul pentru referendum se va reduce la 30 % nivel de participare a populaţiei cu drept de vot.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Normal sa fie inregistrata prezenta de 45% in vara.Pentru ca a functionat sistemul:Joi seara -vizite in teren,la batrani/batrane “vino si semneaza pe tabelul asta,adu’ buletinu si nu mai veni duminica…..asteapta acasa,pana pe seara,ca venim noi si te luam,ca si asa te misti greu….da?”……Transportul batranilor,se stie-mecanism de castig voturi( cand se vrea).
    Deci dragi nostrii,batranii au vrut sa mearga la vot pentru revenirea la statutul de comuna, insa au fost prostiti cu metoda de mai sus….Normal ca nu s.a obosit sa ii care nimeni duminica.Pentru ca era convenabila NEPREZENTAREA!!!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.