Alba-Neagra la revizuirea certificatelor de handicap

1

handicapPeste 700 de ialomiţeni cu handicap permanent trăiesc cu frica în sân că-şi vor pierde indemnizaţiile.
La intrarea în vigoare a unui ordin comun al ministerelor sănătăţii şi muncii, toate cazurile de handicap încadrate permanent în perioada anilor 92-2000 au fost chemate la revizuire.
În această situaţie sunt 730 de ialomiţeni, din care 400 au fost evaluaţi în ultimele 8 luni.
În urma aplicării noilor criterii medico-psiho-sociale, 31 de bolnavi cu handicap au fost decăzuţi din drepturile medicale. Printre cei care şi-au pierdut indemnizaţiile sunt şi bolnavii cu accident vascular cerebral, deşi sunt paralizaţi la pat. O bătrână de 73 de ani din Gheorghe Lazăr a primit în anul 2000 grad permanent de handicap, cu asistent personal, iar în luna ianuarie a acestui an a ajuns la comisia de evaluare şi i-a fost retrasă indemnizaţia.
Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială, Niculae Badea, precizează că accidentul vascular cerebral este scos din lista de acordare a gradelor de handicap încă din 2007.
În Ialomiţa sunt înregistraţi 7.300 de bolnavi cu handicap.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. SA LE FIE RUSINE CA ISI BAT JOC DE NISTE AMARATI CARE CU ADEVARAT SUNT BOLNAVI SI CEILALTI CARE AU SPAGUIT BINE STAU BINE MERSI.CUNOSC PERSOANA CARE OPERATA DE 2 CANCERE SI FARA UN OCHI PLUS O TUMORA PE CREIER CARE A FOST RADIAT A FOST LA COMISIE ANI BUNI CU HANDICAP ACCENTUAT IAR DE CAND A VENIT CUCOANA LUI BOC A SPUS CA NU ESTE NICI UN HANDICAP FAPTUL CA NU AI UN OCHI SI NU TE DESCURCI SINGURA CU ATATEA BOLI.SI ACUM IAU SPAGI SI NU VEDE NIMENI ……..SUNT PERSOANE CARE VAD BINE DAR AU HANDICAP GRAV……RUSINE….

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.