Alimente scoase de la vânzare

0

150.000 de ouă, 70 de kilograme de peşte, precum şi fructe şi produse de patiserie au fost scoase de la vânzare de autorităţile sanitar-veterinare, cu o săptămână înaintea Paştelui.
În urma controalelor din pieţele agroalimentare din judeţ, efectuate în scopul verificării respectării de către producători a condiţiilor sanitare veterinare la vânzarea directă şi cu amănuntul a produselor lactate, au fost verificate peste 50 de magazine alimentare.
Pentru abaterile constatate s-au aplicat 5 amenzi în valoare de 3.000 lei şi s-a dispus retragerea de la comercializare şi distrugerea unor cantităţi de carne preparată, lactate, îngheţată, suc şi produse patiserie.
Pentru un control complet, inspectorii sanitari veterinari au ieşit şi în trafic împreună cu reprezentanţii Ministerului de Interne. Au fost confiscate 70 kg peşte, pentru care nu au putut fi prezentate documentele comerciale şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 600 lei.
O altă captură importantă a fost făcută la o fermă producătoare de ouă de consum, unde s-a dispun confiscarea a 150.000 bucăţi ouă, retrase de producător de la vânzare, ca urmare a depăşirii termenului de valabilitate.
Carmangeriile, măcelăriile, pescăriile şi cofetăriile au fost şi ele călcate de lucrătorii Direcţiei Sanitar Veterinare.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.