AMARA 2012 – festivalul cu mai multe moaşe

0

foto: Florin Floreanu

Cea de-a 45 ediţie a Festivalului de la Amara se organizează în birouri şi pe paliere diferite.
În ultimii ani, organizatorii tradiţionali ai Trofeului Tinereţii şi-au delimitat cheltuielile, încercându-se astfel orientarea manifestării către bugetul autorităţii locale. Menţinerea Festivalului de la Amara la un nivel ridicat de reprezentativitate implică în fiecare an costuri suplimentare, susţinute parţial de Consiliul Judeţean din bugetele Centrului Creaţiei Populare şi Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea. Lipsa unei alocări speciale din bugetul propriu al judeţului pentru concursul naţional de interpretare a muzicii uşoare româneşti îl nemulţumeşte însă pe Victor Moraru şi este la baza unuia dintre diferendele primarului de la Amara cu preşedintele Silvian Ciupercă. La consultările pentru ediţia aniversară din acest an, reprezentantul Consiliului Judeţean a lipsit, iar primarul de la Amara a anunţat că intenţia de a organiza festivalul pe parcursul a 3 zile este irealizabilă din lipsa fondurilor.
La câteva ore de la întâlnirea organizatorilor cu presa, Consiliul Judeţean Ialomiţa a transmis un comunicat prin care informează că susţine organizarea Festivalului de la Amara pe parcursul a trei zile şi că a alocat peste 60 de mii de lei pentru ediţia din acest an, care se adaugă celor 100 de mii de lei ai Primăriei Amara. Pentru acoperirea costurilor suplimentare, Consiliul Judeţean a deschis la trezoreria Slobozia un cont special pentru sponsorizări.
Cea de-a 45-a ediţie a Festivalului de la Amara, Trofeul Tinereţii, va avea loc în perioada 3-5 august, în Grădina de Vară din staţiune.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.