Ambitii pentru bazinul Dunarii

0

Bazinul Dunării trebuie inclus în “Destinațiile europene de excelență”- este ambiţia euro deputatului socialist, Adriana Ţicău, pentru anul viitor. Propunerea ar avantaja în mod deosebit România şi va ajuta comunităţile riverane Dunării.

Feteştiul este unul dintre beneficiarii direcţi ai unei investiţii europene în turismul naval.
Intenţiile au fost exprimate săptămâna trecută, în cadrul reuniunilor Comisiei de Transport şi Turism a Parlamentului European, la discuţia bugetului pe care Uniunea Europeană urmează să îl aloce sectorului de transport şi turism, în anul 2010.
Parlamentarul european din Galaţi este interesat de promovarea Marelui Fluviu European pentru valorificarea turistică a României şi a depus mai multe amendamente având ca obiectiv creşterea sumelor alocate pentru infrastructura de transport şi promovarea turismului în regiunea bazinului Dunării.


Adriana Ţicău a susţinut că ,,aprobarea amendamentului propus este o recunoaştere a importanţei acestei regiuni pentru Uniunea Europeană şi poate determina Comisia Europeană să prezinte o strategie integrată pentru dezvoltarea bazinului Dunării.” Tema stabilită de comisie pentru 2010 este „Turismul acvatic”. Destinaţiile câştigătoare din Statele Membre şi candidate vor fi premiate cu titlul „Destinaţie EDEN pentru oferta de turism acvatic durabil”.
 Europarlamentarul socialist a pledat, în cadrul comisiei de transport şi turism  pentru construcţia coridoarelor de transport trans-europene şi dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar şi naval în sud-estul Europei. În vremuri de criză se impun mai multe investiţii în infrastructură, deoarece lucrările în acest sector duc la crearea de noi locuri de muncă”, a mai declarat Adriana Ţicău în comisia TRAN, la discutarea bugetului pe care Uniunea Europeană urmează să îl aloce sectorului de transport şi turism.
Comisia de transport si turism a parlamentului european are atribuţii în chestiuni privind dezvoltarea unei politici europene comune pentru transportul feroviar, rutier şi pe cale navigabilă, precum şi cel maritim şi aerian. De asemenea, Comisia TRAN are competenţe în sectorul turismului şi al serviciilor poştale.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.