Ambulanţa Urziceni în criză

8

Criză la substaţia de ambulanţă de la Urziceni. Legiferată în Consiliul Local încă de la începtul anului, mutarea din locaţia aflată în curtea vechiului spital municipal s-a amânat din cauza faptului că în spaţiul pus la dispoziţie lângă Spitalul nou inaugurat anul trecut nu există, nici la această oră, condiţiile minimale pentru desfăşurarea activităţii.
Mai mult decât atât, protestul iniţiat de salariaţii de la Urziceni în urma deciziei de transferare a unei treimi din personal la dispeceratul integrat de la Slobozia a făcut ca la nivelul conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă să se ia decizia mutării intempestive în noul spaţiu.
Lipsa fondurilor necesare finalizării lucrărilor a fost motivul invocat permanent de conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru tergiversarea lucrărilor de amenajare a noului spaţiu pus la dispoziţie de către conducerea Spitalului Municipal. Cu toate acestea, până la finele săptămânii în curs, substaţia de ambulanţă ar fi trebuit să funcţioneze în noua locaţie. Lucru absolut imposibil în condiţiile în care, conform declaraţiilor lui Petrişor Ştefan, fost vicelider de sindicat, transformat acum în purtător de cuvânt al angajaţilor substaţiei, în spaţiul oricum insuficient alocat, nu se putea vorbi la începutul săptămânii nici măcar despre un şantier în lucru.
Fostul şef al substaţiei de ambulanţă de la Urziceni pune reacţia conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă pe seama protestului public iniţiat de către angajaţii de la Urziceni în urma deciziei de transferare a patru asistenţi medicali la dispeceratul de la Slobozia.
Substaţia de Ambulanţă Urziceni ar urma să funcţioneze în două camere din corpul J al Spitalului Municipal, într-un spaţiu ce însumează 47 de metri pătraţi şi care ar trebui să fie funcţional pe 10 iulie.
Ambulanţa Urziceni dispune la această oră de un medic angajat cu program de şapte ore, 15 asistenţi medicali, un operator registrator de urgenţă şi cu trei ambulanţe mediacalizate deserveşte un număr de aproximativ 80.000 de locuitori din vestul judeţului.
Statisiticile mai spun că în prima jumătate a anului, Ambulanţa Urziceni a înregistrat aproape 4200 de solicitări, cu 1800 mai puţine decât staţia centrală de la Slobozia, deservită de un număr aproape dublu de asistenţi şi triplu de ambulanţe.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

8 comentarii

  1. sa se duca unde a intarcat mutu’ iapa, conducerea serviciului asta, ca nu mai rau si haos au creat. cine mai tine in frunte conducerea aia pdl-ista nu se stie, ca toti sunt unul si unul. oare nu mai exista oameni corecti si buni manageri in cadrul serviciului care sa ii inlocuiasca? fruntea conducerii judetului luati masuri urgente!

  2. domnule, ceva ceva este acolo. se plange unul , se plang doi. hai ca sunt nebuni, dar se plang toti dintr-o statie. ceva putred este acolo. nu sunt nebuni chiar toti. nimeni nu ia nici o masura cu cei care conduc acolo? controale peste controale sa vada si poporul daca totul este in ordine acolo

  3. Ce se intampla acolo?? E putred rau!!!!!!!!! Chiar nimeni nu ia nicio masura? Am avut odat nevoie de ambulanta pentru bunicul meu, va marturisesc sincer ca s-au purtat exemplar, un echipaj m-a dus la spital si altul la Bucuresti, s-au comprtat ca niste adevarati profesionisti. Pe langa toate astea vad ca exita o mare problema la Urziceni, va dati seama ce razbunari vor fi acolo daca ramane actuala conducere?! Lasati oamenii sa munceasca domnilor de la birouri si nu mai aratati cu degetul spre ei! Hotul striga hotii! Am auzit ca unii dintre ei m,ai au cate un butic deschis si de frica Domnului Tenea de la garda financiara tac malc. Sa fie adevarat?

  4. Se mai scapa cate o informatie din interior si zice ca directorul medical motiveaza gestul cu detasarea ca fiind ambitia Domnului Ciuperca, cred ca doamna director incearca sa arunce cumva pisica in curtea altuia, ba mai mult se mai spune ca s-a umblat la consumul de motorina cand unii dintre soferi au refuzat sa mai contribuie cu motorina la doamna director medical, e ceva adevar acolo, nu iese fum fara foc. Sa reproduc cuvintele doamnei director ¨a zis Domnul Ciuperca, nici sa nu aud de detasatea celor de la Tandarei, sunt ai mei si gata¨. E cava acolo, directorul tehnic cica are parte din afacerea cu piese, el a lucrat inainte la serviceul unde repara ambulantele. Trebuiesc facute niste verificari si dat adevarul pe fata.

  5. Nu vi se pare ca toate comentariile vin din partea celor direct implicati ? Stefan Petrisor este un traseist politic , a fost membru al tuturor partidelor politice aflate la putere . Pana de curand a fost membru PDL , a profitat din plin de aceasta postura , iar acum este nou membru PSD . Chiar asa de disperati sa fie cei din PSD Urziceni incat sa accepte un astfel de personaj ca membru ? A fost si este detestat de colegi pentru caracterul murdar si dualitatea comportamentului sau . A incercat sa devina lider al sindicatului , dar nu a avut nicio sansa . Colegii stiu de ce …

  6. Stimate cunoscator daca dovedesti ca am fost membru la mai multe partide ies public si imi cer scuze in fata tuturor, daca esti coresct da-ti numele, te ascunzi in spatele unui nume fictiv, nu ai demnitate sa-ti spui numele si sa prezinti dovezi, de fapt cred ca stiu cine esti… UN LAS!!!!!!!!

  7. Se mai gaseste cate unul pe ici, pe colo, care vrea sa faca pe interesantul in spatele unui nume fictiv si comenteaza despre cei care au curajul sa iasa in fata, sa-si spuna numele si sa prezinte realitatea asa cum este. Acum pun si eu o intrebare, cine este las?

  8. Un ultim comentariu mai am de facut pentru acel cunoscator, daca se dovedeste ca am activat la mai mult de un partid pana acum imi voi da demisia de la ambulanta, o spun public si imi voi da demisia public…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.