Amendamente degeaba

0

Deputatul Marian Neacşu a cerut comisiilor parlamentare suplimentarea cotei din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi creşterea finanţărilor pentru drumurile judeţene şi comunale. Propunerile vor fi susţinute săptămâna viitoare în dezbaterea parlamentară a proiectului de buget pentru 2012, alături de 167 de amendamente care vizează finanţarea mai multor obiective din judeţul Ialomiţa.
Parlamentarul din colegiul 2 Slobozia precizează că 13 dintre acestea sunt pentru reabilitarea unor lăcaşe de cult dar şansele ca amendamentele să fie acceptate ţine exclusiv de voinţa coaliţiei de guvernământ.
Marian Neacşu spune că, prin menţinerea modificărilor la legea finanţelor publice locale, şi anul viitor autorităţile locale vor fi subfinanţate.
Proiectul Legii de buget a fost analizat la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate iar acum este în dezbaterea comisiei de finanţe care va face raportul final. De luni, bugetul va fi în dezbaterea plenului parlamentului unde amendamentele respinse vor putea fi susţinute şi votate. Şansele ca acestea să fi adoptate sunt direct proporţionale cu numărul de voturi obţinute şi depind de raportul dintre putere si opoziţie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.