Amendamentele deputatului Marian Neacsu

0

Deputatul social din colegiul 2 Slobozia, Marian Neacşu, a amendat proiectul de buget pentru 2010 cu 71 de solicitări de finanţare a unor proiecte. Astfel, au fost înregistrate 18 amendamente privind infrastructura de învăţământ pentru repararea ori construcţia de şcoli, grădiniţe, săli de sport sau gimnastică aferente acestora şi 18 amendamente privind servicii publice, de reparare sau finalizare a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze ori iluminat public.

În urma discuţiilor cu primarii din colegiul 2, deputatul de Ialomiţa a înregistrat 19 amendamente privind lucrări de protecţia mediului, în staţii de epurare, platforme de gunoi şi perdele forestiere de protecţie.

Alte 8 amendamente sunt legate de drumurile comunale, iar unul pentru suplimentarea sumei repartizate judeţului Ialomiţa pentru drumurile comunale şi judeţene. Marian Neacşu mai solicită în 3 situaţii, fonduri pentru reparaţii la case de cultură, cămine culturale şi o biserică.

La capitolul de asistenţă socială se intenţionează înfiinţarea unei clădiri-adăpost, a unui centru de recuperare pentru copiii autişti şi a unui club pentru vârstnici.

Un alt amendament vizează suplimentarea sumei ce se va acorda în 2010 pentru echilibrarea bugetelor locale din judeţul Ialomiţa, de la 38 milioane lei la 60 milioane lei.

Deputatul din colegiul 2 apreciază că cea mai importantă preocupare din acest set de probleme de interes public o reprezintă finanţarea Programului de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă din Slobozia, care vizează schimbarea conductelor metalice din sistemul de distribuţie a apei din municipiul reşedinţă de judeţ, un proiect care ar putea elimina disconfortul cauzat cetăţenilor slobozeni în ultima perioadă.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.