Amendati pentru alarma falsa

0

Un barbat si o femeie din Slobozia au fost amendati de politie pentru ca au alertat inutil echipele de interventie prin apelul unic de urgente.

Barbatul, in varsta de 50 de ani, a sunat la 112 ca sa reclame un scandal MONSTRU in locuinta sa. Alarma s-a dovedit falsa, la fel ca si cea a mamei unui baiat care a sunat sa anunte ca o banda ii ameninta copilul.

Pentru ca au folosit fara motiv apelul unic de urgente, cei doi slobozeni au fost sanctionati contraventional.

Pentru a evita astfel de situatii, biroul de presa al Inspectoratului Judetean de Politie informeaza ca se consideră urgenţă cazurile când se impune intervenţia Pompierilor, Jandarmilor şi Ambulantei pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul.

Printre situaţiile în care Poliţia intervine de urgenţă şi care pot fi sesizate la numărul 112 se numara omorul, atacul armat, tâlhăria, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, dezertarea, evadarea, traficul şi consumul de droguri, furtul, accidentul de circulaţie sau feroviar soldat cu victime sau persoane blocate în autovehicule, exploziile, electrocutarea, căderea de la înălţime, surparea de teren.

De asemenea, se recomandă cetatenilor să apeleze la 112 şi atunci când sunt martori la comiterea unei infracţiuni.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.