Amenzi şi sesizări la Parchet

0
În cursul lunii septembrie, organele de control din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor  Publice Ialomiţa au efectuat peste 200 de verificări ale bazei de impozitare, ale legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, precum şi la respectarea prevederilor legislaţiei fiscale. În urma controalelor, s-au stabilit venituri suplimentare la bugetul general consolidat în sumă de peste 5 mii de lei, din care 1.700 de mii de lei majorări şi penalităţi.
Cele mai importante diferenţe stabilite au fost la T.V.A.- de 2.400 mii lei, iar cele mai mici diferenţe la impozitul nerezidenţilor, 0,40 mii de lei.
Domeniile de activitate verificate au fost: cultura cerealelor şi activităţi auxiliare pentru producţia vegetală; lucrări de instalaţii electrice; comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor şi fabricarea produselor de morărit.
În urma acţiunilor de control au fost aplicate 74 amenzi contravenţionale, în sumă totală de 78 mii lei.
De asemenea, în cursul lunii septembrie au fost depuse la Parchet 12 sesizări, din care: la 8 societăţi pentru stopaj la sursă, iar 4 la agenţi economici pentru refuzul, nejustificat, de a prezenta documentele legale şi bunurile din patrimoniu, după ce au fost somaţi de trei ori, în scopul împiedicării verificărilor fiscale.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.