Amonil Slobozia viciază mediul înconjurător cu peste 150.000 de tone de gaze cu efect de seră

2
Ministerul Mediului emite anual certificate pentru emisiile de gaze cu efect de seră la înterprinderile care au o putere instalată de peste 20 de megawaţi. Alocarea acestor documente de poluare se face contra cost de către Comisia Europeană împreună cu Agenţia Naţională de Protecţiea Mediului.
Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ialomiţa, Adrian Oprescu, spune că de la aderarea României la Uniunea Europeană, pentru Amonil Slobozia au fost eliberate circa 800 de mii de certificate de poluare pe o perioadă de 5 ani, însă cantitatea de emisii polunte nu reprezintă un pericol pentru populaţia oraşului.
Agenţia Judeţeană de Mediu are amplasată la intrarea în instituţie o staţie de afişare a poluanţilor din aer, cu măsurători din cele mai poluate zone din Ialomiţa. Valorile pot fi consultate de cetăţeni pentru orice zi sau interval orar.
Pentru fiecare certificat de poluare, combinatele chimice pot emite în atmosferă câte o tonă de dioxid de carbon.  Proporţional, Amonil Slobozia degajă anual în aer peste 150 de mii de tone de gaze cu efect de seră, cantitate socotită în limitele admise de instituţiile statului cu abilităţi în protecţia mediului.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. am vazut pe situl diicot cum tranzactionarea acestor certificate de poluare se face la mica intelegere, cu incalcarea regulilor europene, in proasta traditie romaneasca de a fenta legea…

  2. Cu ce polueaza Amonil cand acest combinat nu mai produce ingrasaminte chimice de 2 ani de zile?
    Activitatea de ingrasaminte s-a mutat pe alta firma, nu Amonil.
    Amonil incearca acum sa produca energie electrica, inca nu a inceput productia ei.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.