AMONIL vrea să devină acţionar la Urban

1

Reprezentanţii combinatului chimic din Slobozia vor să devină acţionari principali ai societăţii Urban. După ce au supralicitat la cumpărarea sediului în care funcţionează operatorul local de apă, firma creditoare intenţionează să se implice în managementul Urbanului pentru a eficientiza activitatea acestuia şi a reuşi astfel să-şi recupereze creanţele.
Datoria Urbanului către Combinatul Chimic cuantifică 110 miliarde de lei vechi. Primarul Gabi Ionaşcu a participat la întâlnirea de ieri a conducerii şi acţionariatului URBAN cu reprezentanţii combinatului chimic şi precizează că până la 25 martie părţile trebuie să convină asupra unei soluţii.
Reprezentanţii Consiliului Local Slobozia şi Adunarea Generală a Acţionarilor Urban au avansat ideea contractării unui credit pentru plata datoriei către combinat. În opinia primarului Gabi Ionaşcu, propunerea este neviabilă.
Cedarea către combinatul chimic a 49 sau a 51 % din acţiunile Urbanului ar putea constitui un avantaj pentru operatorul local de apă, în sensul că societatea ar deveni bancabilă şi ar putea participa la licitaţii pentru operarea de servicii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.