Angajatori – reticenţi la nou

0

Angajatorii s-au dovedit reticenţi la noua aplicaţie de înregistrare on line a contractelor de muncă sau deciziilor de încetare a activităţii unor salariaţi.
Astfel, termenul de înscriere a registrelor electronice de evidenţă a salariaţilor s-a prelungit până la 15 decembrie, timp în care responsabilii de personal se pot prezenta la ghişeul Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru înregistrarea acestora.
În Ialomiţa, din 5.000 de angajatori doar 900 au solicitat parole pentru utilizarea de acasă sau de la birou a programului de înscriere a documentelor de personal, deşi aplicaţia simplifică înregistrarea unui angajat nou, care poate fi introdus în baza de date la orice oră, fără a mai fi necesară deplasarea la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă.
O situaţie similară se înregistrează şi la nivel naţional. Până la 1 noiembrie doar 30% dintre angajatori au transferat datele de personal din REVISAL în REGES, forma actualizată a registrul electronic de evidenţă, cu rubrici pentru salariu şi sporuri.
In acest sens, se stipuleaza ca elementul privitor la salariu si sporurile la acesta se completeaza in registrul general de evidenta a salariatilor si pentru contractele individuale de munca deja inregistrate, pana la data de 15 decembrie 2011.
Totodata, ultimul act normativ precizează posibilitatea introducerii sporurilor in registrul general de evidenta a salariatilor sub formă de procente.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.